Schneiderelectric
27.01.2016.

APC by Schneider Electric produžni kablovi

APC by Schneider Electric produžni kablovi sa prenaponskom zaštitom-za dug životni vek vaših uredjaja

Bilo da posedujete skupi laptop, HiFi audio sistem, veliki TV ili neku drugu skupu tehniku, mali strujni udar može da bude poslednja stvar koju ćete videti pre nego što vaša tehnika ispusti dušu u vidu malog belog dima. Do strujnih udara može doći zbog kvara nekog od aparata povezanog na vašu mrežu, loših instalacija, ali i raznih drugih mnogobrojnih faktora, među koje spada i udar munje. Slično kao i sa podacima, da nismo uradili bekap setimo se onda kada dođe do havarije, tako je i sa tehnikom: dok sve radi kako treba ne pada vam na pamet da varijacija u naponu strujne mreže može da „sprži“ vaš TV, komp i HiFi audio sistem u roku od nekoliko sekundi.

Da bismo izbegli takve scenarije, potrebno je nabaviti neki vid zaštite. Bilo da se radi o osnovnim ili naprednim modelima, zajedničko im je to što štite od oscilacija napona i strujnih udara. Takođe, vrlo je korisno kupovati zaštitne utičnice u vidu produžnih kablova na koje možete povezati više uređaja i na taj način zaštititi celu grupu. Evo nekoliko modela sa različitim funkcijama i mogućnostima koji vam mogu pomoći da osigurate bezbedan rad vašoj tehnici.

APC PM5-GR

Ovo je osnovni model Essential serije i opremljen je sa 5 šuko utičnica, bele je boje i poseduje kabl dužine 1,8 m, što je i više nego dovoljno za „razvlačenje“ od utičnice do zgodnog mesta u kući. Zajedničko za sve modele je resetabilni osigurač kapaciteta 10 A koji onemogućava da struja visokog napona ošteti povezane uređaje u slučaju da dođe do takvog skoka. Takođe, podržano je i filtriranje od elektromagnetnih smetnji (100 kHz do 10 MHz) od 40 dB. LED indikatori pokazuju da li zaštita radi sa 100% kapaciteta ili ne, a poseduje i indikator loših instalacija koji detektuje problem sa instalacijama u zidu i upozorava vas na njih. Tu je i prekidač kojim se fizički prekida dotok struje i ovo je bazični model zaštite koji se odlikuje pre svega pristupačnom cenom.

Broj utičnica: 5 CEE 7 Schuko
Dužina kabla: 1,8 m
Maksimalna ulazna jačina struje: 10 A
Kapacitet osigurača: 10 A
Dimenzije: 55 x 370 x 72 mm
Težina: 620 g

APC PM8-GR

Za nešto više novca model PM8-GR nudi 8 šuko utičnica, od kojih je polovina zarotirana za 90 stepeni. Filtriranje smetnji sada odbija EMI/RFI šum do 60 dB, a boja, dužina kabla i kapacitet osigurača je isti. I ovaj model pripada Essential seriji i namenjen je korisnicima kojima je potreban veliki broj zaštićenih utičnica. Zbog položaja utičnica mogu ga koristiti i dva korisnika kojima su stolovi blizu, pa se radi o dobrom rešenju za kancelarijsko okruženje.

Broj utičnica: 8 CEE 7 Schuko
Dužina kabla: 1,8 m
Maksimalna ulazna jačina struje: 10 A
Kapacitet osigurača: 10 A
Dimenzije: 61 x 326 x 110 mm
Težina: 830 g

APC PM6U-GR

Tek malo skuplji od PM8-GR, ovaj model pored šest šuko utičnica i veoma sličnih karakteristika poseduje i dve USB utičnice namenjene punjenju pametnih telefona i tableta. Ukupna jačina struje na oba porta je 2,4 A, a kako raspolažemo sa sve više i više tehnike oko sebe USB portovi sa napajanjem su više nego dobrodošli. I ovde imamo zarotirane utičnice, podeljene na pola, resetabilni osigurač, prekidač i LED indikatore sa kablom od 1,8 m. Zbog USB portova bi bilo najbolje držati ga negde na dohvat ruke ili iskoristiti punjače koji će stalno biti povezani na njega. Kao i prethodni, i ovo je proizvod APC Essential serije koji spada u modele sa bazičnim nivoom zaštite.

Broj utičnica: 6 CEE 7 Schuko
Broj USB portova za punjenje: 2
Ukupna jačina na USB portovima: 2,4 A
Dužina kabla: 1,8 m
Maksimalna ulazna jačina struje: 10 A
Kapacitet osigurača: 10 A
Dimenzije: 62 x 272 x 110 mm
Težina: 750 g

APC PMF83VT-GR

Iako je i poslednji model bele boje, on se klasifikuje u Performance seriju proizvoda i pored 8 utičnica ima i zaštitu telefonske linije i koaksijalnog (antenskog kabla). Zbog velikog broja utičnica ovaj model je idealno rešenje za TV i telefon, jer poseduje zaštite i za ove konekcije koje ponekad mogu biti isto tako fatalne kao i strujne utičnice. Zbog svoje višenamenske prirode ugrađen je i nešto duži kabl koji sada iznosi 2,74 m, a tu su i standardne zaštite poput resetabilnog osigurača, prekidača i LED indikatora, ali i indikator preopterećenja koji upozorava da je povezano više potrošača nego što to utičnica dozvoljava. Ne treba zaboraviti ni sistem za sklanjanje kablova koji može biti jako koristan ukoliko želite da sklonite višak kablova van vidokruga. Iako se radi o naprednom modelu cena mu nije previše visoka, a definitivno predstavlja rešenje kojim možete zaštititi TV, telefon i sve uređaje u blizini.

Broj utičnica: 6 CEE 7 Schuko
Zaštita za telefonsku liniju (RJ11): 1
Zaštita za koaksijalni konektor: 1
Dužina kabla: 2,74 m
Maksimalna ulazna jačina struje: 10 A
Kapacitet osigurača: 10 A
Dimenzije: 62 x 327 x 110 mm
Težina: 940 g

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

23.
Jul.
2020.
Schneiderelectric
Mureva Styl objedinjuje jednostavnost ugradnje, inovacije i dizajn koji je robustan a ipak moderan i jedinstven
23.
Jul.
2020.
Schneiderelectric
Linija Easy Styl na prelep način spaja formu i funkcionalnost, pružajući kvalitetna rešenja za svačiji ukus po neverovatno pristupačnoj ceni
01.
Feb.
2020.
Schneiderelectric
Potrebne su vam kutije u koje možete spakovati više od šest modularnih elemenata...dosadilo vam je da razvlačite produžne kablove iza police za...