Fid sklopke Acti9 Vigi

po strani
Resetujte filtere
Brendovi
Tip
Cena
5 proizvoda
Pročitajte

Sada gotovo svaki objekat ima FID sklopku, praktično ne postavlja se električna instalacija bez nje, što je sada i propisano zakonom. Funkcija FID sklopke je zaštita od električnog udara (od neposrednog i posrednog dodira) te dodatna zaštita (zaštita od požara). Pod neposrednim dodirom se podrazumeva npr. osoba se uhvati za goli provodnik pod naponom, a posrednim dodirom npr. osoba dodiruje provodne delove koji su se pod naponom našli u slučaju kvara. FID sklopke se u strujnim krugovima koriste samo kao dopunska zaštita. Ali, ova dopunska zaštita je vrlo bitna. Naime, automatski zaštitni prekidači, imaju funkciju zaštite električne instalacije, dok FID sklopke imaju funciju zaštite osobe ili objekta. Dolaze u 2 ili 4-polnoj izvedbi, mogu biti različite osetljivosti. Osnovni princip rada FID sklopke je da meri ravnotežu između struje koja uđe i izadje kroz njega. Ako negde dođe do gubitka struje – dodir na masu, na potrošača, bilo šta, dovodi do neravnoteže, do razlike u navedenim strujama FID sklopka prekida strujni krug.

Pročitajte

iDPN Vigi ponuda automatskih prekidača sa diferencijalnom zaštitom (RCBO) (do 40A) obezbeđuje maksimalnu zaštitu i neprekidnost u radu uz minimalno održavanje:

- Okidanje u slučaju direktnog kontakta (≤30mA)

- Okidanje u slučaju indirektnog kontakta (300mA)

- Dvostruki VisiTrip indikatori trenutno pokazuju koje kolo je u kvaru i zašto je došlo do prorade zaštite (prekostrujna zaštita ili diferencijalna), što smanjuje vreme za otklanjanje kvara

- VisiSafe ima vidljiv zeleni indikator koji pokazuje koja su kola isključena i bezbedna za operacije održavanja

- Prednji deo sa izolacijom klase II pruža dodatnu zaštitu od električnih udara pri rukovanju sa uređajem

- Uređaji potpuno neosetljivi na smetnje SI nude bolju neprekidnost u radu, posebno u zaprljanim mrežama

- Dodatna oprema za indikaciju stanja automatskog prekidača i za različite tipove okidanje (naponski, podnaponski i prenaponski okidač)

- U skladu sa IEC/EN 61009-2-1 standardom.

 Prednosti

Acti 9 ponuda automatskih prekidača sa diferencijalnom zaštitom (RCBO) je deo ponude opreme za ugradnju na DIN šinu, koja objedinjuje efikasni dizajn, ugradnju, rad i održavanje kako bi se obezbedila maksimalna sigurnost za osoblje i objekat. Ponuda je prepuna inovacija i nudi karakteristike koje potiču od preko 40 godina iskustva kompanije Schneider Electric.

Primene

Acti 9 automatski prekidači sa diferencijalnom zaštitom (RCBO) su posebno pogodni za finalni niskonaponski razvod. Pružaju izvrsnu sigurnost i odličnu neprekidnost u radu.

string(0) ""
string(0) ""